LICHT IN DE DUISTERNIS

KERSTBOODSCHAP DECEMBER 2020

LUISTERBESTAND KLIK HIER

LUISTERBESTAND OPNIEUW INGESPROKEN MEDITATIE KLIK HIER 

Het is zo stil in huis, tijd om er echt even voor te gaan zitten: de jaarlijkse kerst-channeling, deze keer op een wel heel bijzondere dag: de dag van de volledige lock-down. Wat heb ik behoefte aan licht, aan hoop, aan liefdevolle woorden. De energie drukt zo zwaar op ons allemaal, er is zoveel verdriet en teleurstelling voelbaar. Ik hoop een bijdrage te mogen leveren aan het ware kerstgevoel, ondanks alles. Een bericht van hoop, van liefde, in deze voor velen zo moeilijke tijd. Even rust, terug naar jezelf, opladen met lichtkracht.

Terwijl ik dit schrijf voel ik de energie al lichter worden, ja, dit wordt een ware boodschap vol liefde, licht en hoop. Ik sluit mijn ogen en keer naar binnen, diep in mijzelf.

Lieve mensen,

Wat zijn wij blij dat jullie hier naar luisteren. Dit geeft ons de kans om jullie te laten voelen dat er hoop is en dat er licht is. En dat er zelfs in deze donkere dagen voor de kersttijd zoveel moois te ontdekken valt wanneer je naar binnen keert.

Velen van jullie zijn verdrietig en teleurgesteld. Er hangt een zwaarte over Nederland, over de wereld. En het zou zo mooi zijn als jullie, na het luisteren van deze woorden, weer het lichtje in jezelf kunnen ontsteken en er weer op vertrouwen dat het goed komt, dat jullie een weg lopen, een weg die soms door donkere tijden gaat maar altijd weer wordt verlicht. Er is altijd wel een lichtpuntje om naar uit te kijken en dat licht waar jullie zo op hopen, waar jullie zo naar verlangen, dat licht bevindt zich in een ieder van jullie zelf. En het is niet zo moeilijk om daar contact mee te maken.

Met alles wat er bij jullie binnen komt aan nieuws, aan krantenberichten, aan berichten op de social media. De één zegt dat, de ander zegt dit en het voelt zwaarder en zwaarder en op een gegeven moment weten jullie niet meer wat nu de waarheid is en wat niet. En ieder heeft zijn eigen waarheid.

Voel dat maar eens van binnen. Jij hebt jouw waarheid en je beste vriendin kan een hele andere waarheid hebben. En toch hoeft dat niet te botsen. Het zou mooi zijn als jullie erover zouden kunnen praten. Dat je je gevoelens van onrust kunt duiden aan de ander. En als je ergens boos of verdrietig over bent, dat je dat kunt vertellen. En vanuit dat gevoel in je hart zal je ook zien en voelen wat voor jou klopt en wat niet. Dan zal je mogen voelen dat in ieder mens licht is, zelfs in de mensen die het meest donkere moeten verkondigen op dit moment. Ook daar straalt hoop en licht doorheen, hoop op betere tijden. Het is zo gemakkelijk om iedereen te veroordelen en om maar één waarheid als je juiste waarheid te willen bezien. Er zijn even zovele waarheden als dat er mensen zijn op Aarde, en dat zijn er veel. 

Dus blijf bij jezelf en probeer in je hart te voelen waar het hier werkelijk om gaat, welke lessen er geleerd worden. Welke oude wijsheiden er naar boven komen, ook in jou. Welke verbindingen er worden gemaakt, op welk gebied. Welke veranderingen er nu al gaande zijn, dat er meer aandacht komt voor het milieu, voor een groener leven, voor meer delen. Het zou zo mooi zijn als jullie hier samen uitkomen, uit deze crisis. Als degenen die er rijker van worden zouden delen met diegenen die het niet meer zien zitten omdat alles is weggevallen.

Er ontstaan al mooie initiatieven die hoop geven, hoop in de donkere dagen. En kijk ook eens in jouw kleine wereldje, bij de mensen om je heen, of daar misschien iemand is die jouw steun kan gebruiken, die jouw bemoedigende woorden kan ontvangen, die jouw licht kan ontvangen.

Misschien letterlijk: een kerstlichtje brengen, of misschien figuurlijk in de vorm van een gift, een maaltijd, een cadeau. Het delen vanuit jouw weelde, vanuit jouw hart, vanuit jouw overvloed, dat zou toch zo prachtig zijn als dat uit deze crisis voortvloeit: het besef dat jullie het samen mogen doen, dat het Ik tijdperk werkelijk voorbij zal gaan.

Voel dan eens in jezelf waar jouw twijfels zitten, waar jouw angsten verscholen zijn. Laat ze maar even naar boven komen: waar ben jij bang voor? Wat raakt jou nu het meest? Is er dan misschien een klein stapje dat je kunt zetten om daar wat licht in te brengen. Het hoeft niet in een keer opgelost maar, vanuit jouw liefde, vanuit jouw licht: Is er een stapje te zetten op weg naar heling, op weg naar een betere toekomst?

Wij willen jullie vragen om in deze kersttijd waarin heel veel niet mogelijk is, juist het positieve te zien, de rust die er ontstaat. De rust waardoor je beter bij je zelf kunt komen, waardoor je misschien eens wat vaker kunt luisteren naar een meditatie, of een lang telefoongesprek kunt voeren met een vriend of vriendin die je een beetje uit het oog was verloren.

Werkelijk samenzijn met mensen die je dierbaar zijn, die je wel in je huis kunt ontvangen. Een werkelijk diepgaand gesprek over het leven nu, over de waarde van het nu zijn op Aarde:

Wat kom jij nu brengen? Wat draag jij nu bij in deze tijd? Het hoeft niet iets heel groots te zijn. Misschien kun jij bijdragen met iets kleins, met iets waar jij blij van wordt. Het delen van een maaltijd, het brengen van een pan soep aan iemand die alleen is. Het sturen van een kaart waar nu eens iets meer op staat dan: Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

In de kleine dingen schuilt het grootste geluk voor de ander. En dat wat jij als heel normaal beschouwt wordt voor een ander die misschien eenzaam is, het lichtpunt je van de dag, datgene waardoor de hele dag een glimlach op het gezicht verschijnt als hij/zij daaraan terug denkt. Die kaart van jou krijgt een prominente plek en elke keer weer zal het licht vanuit die kaart, vanuit die woorden naar de ontvanger stralen.

Die pan met soep zorgt voor twee avonden heerlijk eten en een warm gevoel: er heeft iemand aan mij gedacht, ik ben niet alleen, iemand wil zijn eten met mij delen, wat lief, wat fijn … Dat telefoontje zorgt ook voor: ik ben gehoord, er was iemand die naar mij luisterde, er was iemand die mij de moeite waard vond om op te bellen, om tijd in mij te steken: warempel: ik ben het waard.

En dit zijn nog maar kleine dingen. Jij weet zelf waar jij goed in bent, waar jij blij van wordt, waar jij tijd voor hebt, of tijd voor wilt vrijmaken.

Ga in de weken die voor je liggen zo vaak als je kunt naar buiten, met je voeten op de Aarde, voer de vogels in de tuin, loop in het bos op de paden waar nooit iemand loopt. Ga zitten bij een boom en ga luisteren, voelen, de energie, verbind je met de wereld om je heen. 

Verbind je met mensen, in een blik, vriendelijke ogen die lachen, al is het boven zo’n mondkapje. Vriendelijke ogen verraden een mond die lacht. En ook dat komt aan, jouw lachrimpeltjes zijn voelbaar: als je lacht vanuit je hart zullen je ogen dat uitstralen naar de ander en zo weer zorgen van een moment van contact, een moment van warmte in een koude wereld.

Hoe meer jij kunt delen, kunt geven, des te meer jij zult ontvangen. Het is zo’n wisselwerking, het is zo’n spiegel: Als jij geeft aan de ander en deze ontvangt het met open hart, zal het in hem/haar iets aanraken, waardoor ook hij/zij gaat geven. Zo wordt de kring van licht groter en groter. Je mag je herinneren aan wie je werkelijk bent, aan je grootsheid. Aan het licht dat jij bent, waar jij rechtstreeks mee verbonden bent, vanwaar jij komt.

Dat licht is er, dat licht is ook in jou.

Misschien is het fijn om dit licht samen met jullie een warme bedding te geven, je even goed te herinneren, je ermee te vullen zodat je kunt gaan stralen, als een kerstlichtje aan de kerstboom, als een kaars in een lantaarn voor het raam.

MEDITATIE:

Zorg dan dat je even rustig zit met je voeten voor je op de vloer. En als je het al niet deed: adem rustig in, en weer uit in de richting van je buik. De buikademhaling zorgt voor ontspanning, zorgt voor het dieper zakken in je lijf. Het lijf dat jij helemaal mag bewonen. Jij en alle lichtdelen van jou die ook mogen aarden, hier op deze Aarde. Jij mag jouw licht hier gaan uitstralen. Leg je handen in je schoot en ontspan je gezicht, ontspan je ogen, je wangen. Laat je kaken maar los, je hoeft je nu niet te verbijten. Ontspan je handen, je vingers, je polsen en kijk eens of je je schouders nog iets kunt laten zakken. Laat alles wat je op je schouders meedraagt aan zorgen, aan ellende, aan stress … laat het maar van je afvloeien. Je mag even helemaal zijn zonder zorgen, zijn wie jij in essentie bent. En dan vraag ik je om je blik naar binnen te keren. Je hebt je ogen gesloten en je dwaalt naar binnen, je zakt af naar je binnenwereld. En ga dan naar die plek van waaruit jij deze meditatie met mij gaat doen. Ga maar met mij mee op pad.

Jij loopt met je begeleider, jouw engel, het Wezen uit de Lichtwereld dat jou begeleid, altijd voelbaar om je heen als je hem of haar even nodig hebt. Misschien is het een overleden dierbare, vertrouw er maar op dat jullie samen lopen op een weg door een besneeuwd bos. Het is niet koud, het is aangenaam van temperatuur. Je beweegt soepel voorwaarts over deze weg. In het licht van de opkomende maan zie je sneeuwkristallen fonkelen om je heen, en ze zorgen voor een glimlach op je gezicht. Wat is het hier prachtig! Langs de kant van de weg, van het pad staan grote dennenbomen, hun takken zwaar van de sneeuw, er hangen zelfs ijspegels aan de uiteinden van de takken. Fonkelend en schitterend in het maanlicht. 

Als je uitademt zie je kleine wolkjes adem in de donkere lucht. Het is al donker en je loopt het pad, helemaal op je gemak, helemaal in vrede. Je weet eigenlijk niet waar je naar op weg bent, je voelt dat je geleid wordt en je vervolgt je weg langs die prachtige dennenbomen en af en toe hoor je een twinkelend geluid, dan breekt er een ijspegel af en valt op de grond. Het is als het geluid van klokjes die klingelen. Je loopt verder en je ziet dat het pad heel langzaam omhoog gaat, een heuveltje op. Aan het einde van de weg zie je een schijnsel, daar is de donkere nacht wat lichter. En je besluit om je weg te vervolgen: de weg naar het licht. Dan wijken de bomen wat verder uiteen en je staat op een soort open plek, omzoomd door bomen, hun takken vol met sneeuw, dennenbomen, loofbomen, helemaal kaal nu.

In het midden staat een eenvoudige kapel met een dik dak van sneeuw, op de houten dakbedekking. Boven op de kapel straalt een ster, een ster, beschenen door het maanlicht, stralend tegen de nachtelijke sterrenhemel. En je kijkt naar boven en je ziet de immense grootsheid van die hemel vol met sterren, twinkelend en fonkelend in de verte. En aan de ene kant voel je je klein, maar aan de andere kant weet je ook: ik ben een deel van dit grotere geheel. De deur van de kapel staat open op een kiertje en je loopt naar binnen.

Als je dan binnenkomt is de sfeer zo wonderlijk mooi en vredig dat je er even helemaal stil van wordt. Zacht klinkt gezang, je ziet eigenlijk niet waar de stemmen vandaan komen, maar het voelt alsof ze je met dit gezang welkom heten: kom maar binnen lief mens, kom maar binnen in ons midden, je bent één van ons en we willen jou nu jouw licht laten voelen, jouw licht dat zo nodig is in deze donkere tijden op de Aarde. En voorzichtig zet je nog een paar passen naar binnen. Het lijkt veel groter dan het aan de buitenkant leek en ook veel hoger. Het grappige is: als je omhoog kijk kan je nog steeds de maan en de nachtelijke sterrenhemel zien. Een grote glazen koepel geeft onbelemmerd uitzicht op het heelal. Er is één ster aan de hemel die heel sterk straalt en de straal van deze ster bereikt precies het midden van de ruimte waar jij nu bent.

Het gezang nodigt je uit om precies te gaan staan op dat punt in midden in de ruimte waar de straal vanuit de ster de grond bereikt. En daar op de bodem zie je in prachtig parelmoer, schitterend in allerlei prachtige pasteltinten een hele mooie ster, de ster van Bethlehem. En jij mag daar nu gaan staan, op dit heilige moment, speciaal voor jou mag jij plaatsnemen midden in deze ruimte. En als je daar staat voel je dat het schijnsel van de ster jou helemaal omringt, jou helemaal omvat en je voelt hoe je voeten verbinding maken met de Aarde, met Moeder Aarde via het parelmoer onder je voeten, in de grond.

Je voelt hoe je helemaal in contact bent met de Aarde, met alles wat daar is: daar is jouw plaats, daar heb je voor gekozen, daar mag jij jouw energie gaan neerzetten.

Je voelt dat je steviger en steviger wordt en er klinkt een stem die zegt:

“Je bent zo welkom lief mens, je bent zo welkom hier”.

In het schijnsel van de ster om je heen zie je allemaal kleine sterretjes fonkelen, in alle kleuren van de regenboog, schitterend en dansend om je heen en je wordt er vrolijk van, het is zo’n heerlijk gevoel, het lijkt wel of je opgelicht wordt, of je lichtkracht tot je krijgt. De gronding van de Aarde, in verbinding met de sterren boven je, met het Al, met God, zorgen voor een uitlijning in jou die zijn weerga niet kent.

Je voelt hoe al je chakra’s in evenwicht komen, hoe al jouw chakra’s op elkaar worden uitgelijnd. Je gaat steeds meer rechtop staan, voor je gevoel word je langer en krachtiger. Door je lijf begint een zachte stroming van energie, van heerlijke vreugdevolle energie.

Dan leg je je handen op je hart. En je voelt hoe je hart opengaat, openspringt van vreugde en je hoort de woorden:

“Ontvang dit licht ook in je hart, voel hoe jij dit allemaal bent, hoe jij al deze energie en al dit licht in je hart hebt verankerd, herinner je maar lief mens, lieve man, lieve vrouw, herinner je maar aan wie je werkelijk bent, herinner je aan je oorsprong, herinner je aan je missie, aan dat wat jij komt doen op Aarde, en voel eens hoe je hart overstroomt van vreugde, van licht'. 'De sterren in de stroom om je heen dansen, zingen en dit ben jij allemaal. De ster onder je voeten, de ster in de hemel, de sterren om je heen, het licht in je hart.

Adem met elke ademteug die je inneemt het licht in je op en via je voeten stroomt het licht van onder je voeten ook naar binnen en je voelt hoe heel je lichaam nu verlicht wordt, heel zacht gaat schijnen met een warme gloed.

En de stemmen die je toezingen worden iets zachter en ze komen tot zwijgen. En dan zie je voor je geestesoog een begeleider nu speciaal voor jou naar je toe lopen en hij/zij komt in vrede en heeft voor jou een boodschap die zo liefdevol is en zo vol warmte en vreugde en kracht, dat jij weet: dit is voor mij, dit mag ik ontvangen, dit ben ik waard. Luister maar naar de woorden en voel de energie die jij nu krijgt op dit moment, staand onder de waterval van licht, de sterren fonkelend om je heen. Vol ontroering zie je jouw begeleider. Voel de energie die voor jou, speciaal voor jou bedoeld is. En kijk maar wie er zich uit het licht aan jou toonbaar maakt, is het een engel, een Herrezen meester, een gids? Het maakt niet uit, voel de energie en het is niet erg als je het niet ziet. Voel maar wat er in je lichaam gebeurt. Voel je blijdschap en de vrede die het brengt, misschien de ontroering die je voelt. 

Koester de woorden die je krijgt, de boodschap die je voelt en weet: dit is speciaal voor jou en jij bent het waard om deze woorden te ontvangen. Jij maakt deel uit van diegenen die het Christusbewustzijn op Aarde komen brengen. Die het op Aarde mogen verankeren, ieder op zijn/haar eigen manier.

Je kijkt in de liefste ogen die je ooit hebt gezien en opnieuw weet je: ik word gesteund, ik hoef het niet alleen te doen, er is altijd hulp. Als ik vanuit mijn hart me verbind met de Lichtwereld, dan is de hulp zo voelbaar aanwezig.

Geniet van dit moment en laad je helemaal op met het licht, het licht dat nu ook zo voelbaar is in je hart. En dan mag je je handen openen, vouw ze maar samen tot een kommetje: jouw begeleider uit de lichtwereld geeft je dan een symbolisch geschenk. Kijk maar wat je krijgt. Dit geschenk mag je met je meenemen als je zo weer terugkomt naar het hier en nu. Geef het geschenk maar een plekje in je hart. Het is jouw brug, jouw brug naar de Lichtwereld, met dit symbool kun je je altijd op moeilijke momenten meteen verbinden met de liefdevolle, lichte energie van de hogere dimensies die jou door deze tijd heen helpen, die jou zullen bekrachtigen en steunen. 

En dan trekt de figuur zich terug en het gezang wordt weer sterker hoorbaar, het klinkt als engelenstemmen, meerstemmig in de prachtigste klanken en harmonieën gezongen en jij mag ervan genieten, want ze zingen voor jou, dit gezang begeleidt jou op jouw weg weer terug naar de Aarde.

Dan wordt het tijd om langzaam weer terug te keren. Als je wilt mag je de aanwezigen bedanken voor hun steun, voor hun liefde. De ster aan de hemel blijft fonkelen voor jou, en de lichtstroom blijft zachtjes fonkelend in het midden van de kapel aanwezig en wacht op jou, als je weer een lading licht nodig zou hebben.

En dan ga je rustig terug, terug door de deur. En als je buiten komt lijkt het wel of het bos ontwaakt is: Je ziet eekhoorntjes door de bomen schieten. Konijntjes begeleiden je over het pad. Er zit een roodborstje op een tak dat je aankijkt en je voelt je zo blij en gelukkig, en als je naar boven kijkt, naar de nachtelijke sterrenhemel zie je een vallende ster. Doe het maar, je mag een wens doen, nu op dit moment, doe maar een wens.

En neem dan de lichtheid en de vrolijkheid en het gevoel van liefde en liefdevolle steun maar met je mee. Dan mag je, als je de weg door het bos hebt gelopen en je weer daar bent waar de meditatie begon, dan mag je op je eigen tempo weer terug komen in het hier en nu

Dan volgt hier de slotboodschap voor jullie allen:

We houden van jullie en we weten dat jullie het moeilijk hebben.

Weet dat wij met jullie zijn en dat jullie het niet alleen hoeven te doen.

Blijf het licht voelen in je hart, blijf de liefde voelen,

voel waar jij nodig bent, op Aarde, nu juist nu.

Weet voor wie jij dat kaarsje kunt zijn, brandend in de nacht.

Weet voor wie jij die engel kunt zijn, die engel van aandacht, juist nu.

Straal je licht uit en deel je licht met de anderen om je heen,

juist ook met hen die nu zo in het donker verkeren,

zend ook hen een sprankje hoop, een lichtstraal.

Het is zo de tijd om te verbinden,

op welke manier dan ook.

Geniet van de dagen die voor jullie liggen

en blijf je dag na dag verbinden met het licht in jezelf,

het licht in je hart.

Zoek gelijkgestemden die dit ook zo voelen.

Als jullie samen jullie lichtkracht bundelen

wordt jullie licht sterker en sterker

en dat is zo nodig in deze tijd.

Anderen kunnen zich dan laven aan jullie licht.

Anderen kunnen dan genieten van jullie positiviteit.

Wij wensen jullie een fijn en sfeervol kerstfeest toe,

laat het gevuld zijn met licht en liefde

en weet dat jij mag stralen dit jaar als nooit tevoren.

In vrede,

Mr. Kuthumi, de Intergalactische hoge Raad

Door Marit Karssens van

De weg van het Licht